Friday, May 29, 2009

Hippie surf trail Morocco



Zilele trecute am descoperit un loc incredibil in sudul Marocului: Taghazout. In anii '60 Taghazout a fost un mic paradis hippie. Astazi, atmosfera sa chill out si valurile zbuciumate ale Atlanticului atrag surferii din lumea intreaga. 

Taghazout e in afara timpului. Daca cautati un hotel pretentios, puteti fi sigur ca nu veti gasi. Taghazout e doar un mic sat berber de pescari pe malurile Atlanticului. 

Insa aici, localnicii au pastrat anumite obiceiuri din anii '60. Odata ajuns in sat, primul popas pentru surferi se cheama...Hash Point. 

Ne-am cazat intr-un hotel simplu dar foarte curat. Spre seara un cuplu de englezi ne-au invitat la un restaurant de pescari: Café Restaurant Tenerife. Ne-am asezat pe terasa. Oh dear, o portie delicioasa de peste asortata cu legume...Da, trebuie sa recunosc,  in Taghazout puteti fi sigur ca veti manca cele mai gustoase preparate de peste,

si ca veti bea, poate nu un vin alb, dar un ceai de menta cu siguranta.

Odata cu apusul soarelui, difuzoarele din restaurante sunt reduse la tacere. Muezinul isi cheama credinciosii la rugaciune, in timp ce surferii se odihnesc pe banchetele din lemn acoperite cu frumoase cuverturi berbere. 
 
Si a doua zi, dis de dimineata, surferii se reintorc pe valurile zbuciumate in timp ce zeci de barcute albastre de pescari pleaca spre larg.

Poate ca in Taghazout nu mai e nici urma de hippies. Insa ceva din spiritul anilor '60 e inca prezent.

 

2 comments:

Laura said...

Foarte frumoase fotografii!

Taghazoutul despre care vorbesti imi aduce aminte intr-un mod foarte subiectiv de Oualidia, cu pestele delicios, valurile inspumate si furioase pe alocuri, si simplitatea cu care viata poate fi traita acolo.

Mi-e dor de Maroc si ma bucur enorm ca am dat de blogul tau :)

Dana said...

Mersi Laura. Oh, da, Oualidia este un alt mic paradis cu lagune superbe si fructe de mare delicioase. Marocul este un loc special unde se mai poate trai cu simplitate in ciuda faptului ca in marile orase se simte o occidentalizare.

Daca vii in Marrakech cu siguranta te voi putea ghida pe carari nebatute.