Friday, May 22, 2009

Decoratiuni marocane sau "The Art of Sensual Living"

De cand am descoperit Marrakech-ul, am descoperit arta design-ului de interior. Intradevar, la ora actuala, stilul etnic este foarte in voga: indian, sud american, oriental. Insa in stilul marocan, exista ceva mai profund. 


O adevarata fuziune a arhitecturii si a stilului arab, spaniol, berber si francez art deco, design-ul de interior marocan inspira astazi cele mai in voga interioare din New York, Paris sau Londra. 

Stilul marocan este reflectat în culorile sale. Aceste culori intense variaza de la tonurile pamântii, la rosul pasional, albastrul mediteranei si galbenul Saharei. 

Designerul de interior Meryanne Loum Martin este una dintre primii designeri care a înteles stilul marocan exprimandu-l în vilele pensiune din Marrakech: Jnane Tamsna.

Chic si de o extrema simplicitate si eleganta, Jnane Tamsna este o fuziune a stilului marocan traditional si mexican îmbinat cu elemente europene contemporane. 


In albumul "New Moroccan Style: The Art of Sensual Living" Meryanne Loum Martin si Susan Sully sugereaza faptul ca Marocul poate fi locul unde s-a nascut fuziunea stilurilor. Si cu Jnane Tamsna, Meryanne a demonstrat ca aceasta fuziune este posibila. Jnane (in araba Gradinile Paradisului) pare a fi existat acolo, în acelasi loc, dintotdeauna, ca o expresie a multiplelor influente ce constituie magia universului marocan.



Lampi Essence Boheme in curand disponibile si in Romania:
Essence Boheme 

Photo: Jnane Tamsna Marrakech

No comments: